browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Combinatia care nu le-a dat clenilor nicio sansa!

Posted by on September 26, 2011

Duminica 25.09 am plecat cu Andrei la o pescuiala de cateva ore pe Timis. Am hotarat sa mergem la un loc care este relativ nou pentru noi dar ne-a oferit ceva satisfactii in ultima perioada.

Atipic pentru noi in ultima perioada, am plecat la pescuit mai devreme, spun atipic pentru ca noi practicam pescuitul la clean de regula dupa ora 5 cand iesim de la serviciu in timpul saptamanii, iar in weekend tot dupa masa mergem.

Am ajuns la locul faptei si am observat ca Timisul era foarte “mare”, dar limpede. Nu am fost foarte incantati sa vedem asta, dar am inceput sa ne echipam.

raul Timis

raul Timis

raul Timis

raul Timis

pregatirile

pregatirile

Am inceput sa pescuim, eu am insistat aproximativ doua ore la streamer dar nu am avut nicio urmarire iar Andrei a dat la muste ude, prinzand cativa clenuti.

Am schimbat mustele si …

Cand deja incepuse sa ma deranjeze faptul ca nu am avut niciun atac sau vreo tentativa in doua ore, am schimbat si eu pe ude. Am pus un tandem format dintro musca black zulu pe carlig de 10 si o musca neagra cu hotspot conceputa tot ca un black zulu dar fara codita rosie tot pe carlig de 10. Urmatorul pas cu pas din programul “o musca pe saptamana” va fi pentru aceasta musca.

musca neagra cu hot spot

musca neagra cu hot spot

Daca vreti sa stiti cum se leaga musca Black zulu gasiti mai multe detalii aici.

Am folosit fir de 0.22 cum folosesc in general la clean. Apropo de firul folosit la clean, un prieten al meu si cel mai bun pescar la musca din Timis dupa parerea mea, Dan Megan se numeste, imi spunea ca el foloseste fire de peste 0.25 cand pescuieste iar eu nu il credeam el avand niste capturi de necrezut pe Timis si in general cam oriunde pescuieste.

Dupa ceva experienta acumulata am inceput sa-i dau dreptate, in primul rand nu mai las mustele in orice urzica cum se intampla cand  dadeam cu 0.16 sau 0.14, in al doilea rand cand dau la ude, se incurca mult mai rar, in al treilea rand si deloc de neglijat la grosimea respectiva se gasesc fire rezistente si ieftine in schimb cand folosesti fire subtiri nu iti permiti sa iei orice fir necunoscut.

Clenii au inceput sa-si faca aparitia pana la urma partida devenind una foarte atractiva. Musca neagra cu hot spot(multi o numesc musca de kkt, personal m-am hotarat sa nu ii mai spun asa si pana gasesc un nume mai bun o sa o numesc in referirile mele la ea “musca neagra cu hotspot”) a dat niste rezultate foarte bune si cand am legat-o ca musca de jos si cand a fost pe saltatoare, totusi parca a mers mai bine pe saltatoare.

clean

clean

Vremea a fost insorita cu un vant slab, iar apa s-a mai racit.

Mai jos am postat un filmulet compus din cateva filmari de la partida, calitatea filmarii nu este foarte buna dar eram in mijlocul apei si am filmat singur, trebuind sa am grija si de bat si de aparat si pe cat s-a putut si de pesti.

In concluzie,  faptul ca am fost flexibil si am experimentat m-a ajutat sa obtinut rezultate si sa ma simt excelent :)!

 

Pana data viitoare,

cu prietenie,

Mihnea

 

4 Responses to Combinatia care nu le-a dat clenilor nicio sansa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *