In aceasta saptamana am ales tot o nimfa pe care o stiu de la preietenul meu Doru si care a mers foarte bine pe sfarsitul sezonului, marturisesc ca la inceputul sezonului nu am incercat-o deci e posibil sa mearga si la inceput de sezon. Aceasta nimfa se foloseste cu precadere la pescuit de pastrav.
Materialele necesare sunt: carlig Knapek sau Kamasan B402 ( http://shop.dreamfish.ro/index.php?route=product/product&product_id=211&tracking=52dd251263b03 ) marimea 12, o bila tungsten marimea 3, ata de legat UNI 17/0, barbule de fazan natural pentru coada, barbule de fazan vopsite negru pentru corp, o bucata de sarma de cupru pentru cerclajul mustei, o bucata de ata UNI 8/0 fire orange si o cantitate mica de par de iepure de pe masca.
1. Atasam ata de legat de un carlig cu o bila tungsten.
2. Luam cateva barbule din pana de fazan (3-5 barbule) si formam coada.
3. Atasam o bucata de ata UNI 8/0 culoare Fire Orange.
4. Cu ajutorul acestei ate formam fundul rosu al mustei.
5. Urmatorul pas este sa atasam cateva barbule din pana de fazan neagra(5-6 barbule) si o sarma de cupru in acelasi timp, exact de unde se termina fundul mustei.
6. Incepem sa formam corpul cu ajutorul barbulelor de fazan.
7. Asiguram bine cand terminam corpul sa nu se desfaca barbulele si incepem sa cerclam cu ajutorul sarmei de cupru.
8. Urmatorul pas este sa executam un “dubbing loop” as folosii varianta in romana dar nu prea o stiu asa ca folosesc termenul de dubbing loop, cred ca bucla pentru dubbing ar merge. 🙂
O sa fac un tutorial si pentru acest dubing loop deoarece noi pe acest site ne adresam in primul rand incepatorilor si e posibil sa fie probleme la inceput cu acest “dubing loop.
9. In acest “dubbing loop” introducem cateva fire de blana de iepure de pe masca si cu ajutorul unui twister rotim pana observam ca firele sunt prinse bine.
Observati ca atata timp cat se lucreaza cu bucla tensorul cu ata de legat este “agatat” undeva in laterala menghinei ca sa nu ne incurce.
10. Dupa ce sunt prinse firele in bucla rotim si executam un hackle (guler) cu aceste fire de iepure dupa care asiguram cu ata cu tensorul.Dupa asigurare putem executa nodul final si musca e gata.
Musca are de multe ori si coada neagra insa eu am preferat sa o leg cu coada din fazan natural.
Va rog pe cei care aveti intrebari nu evitati sa le puneti, postand comentarii la acest articol. De asemenea se accepta si orice fel de critica constructiva deoarece nu suntem niciunul atotstiutori 🙂 si oricand putem invata unii de la altii.
Pana data viitoare,
cu prietenie,
Mihnea
5 Responses to Cum sa legi o musca de pastrav – Red dot pheasant tail