Cum sa faci o musca uda pentru pastrav
Materiale folosite
1. Fixam carligul in menghina, in cazul de fata am folosit un carlig mustad clasic de 12. Ceva mai calitative sunt carligele Kamasan B400 care se pot folosi de asemenea la aceasta musca si le gasiti aici: http://shop.dreamfish.ro/index.php?route=product/product&product_id=209&tracking=52dd251263b03
2. Atasam ata de baza pe carlig, in cazul de fata am folosit UNI 17/0 si odata cu asta fixam pe carlig si o bucata de ata 8/0 UNI Fire Orange ce ne va ajuta sa formam fundul la musca.
3. Formam fundul la musca din ata portocalie
4. Eliminam surplusul si atasam o bucata de ata galbena pentru corp si o bucata de ata neagra pentru cerclaj (ribbing)
5. Cu bucata galbena formam corpul la musca.
6. Eliminam surplusul si venim dupa cu bucata neagra si cerclam.
7. Eliminam surplusul dupa care avem deja corpul realizat.
8. Atasam o pana grizzly. (se poate lucra cu orice pana musca)
9. Incepem sa cerclam cu pana.
10. Dupa ce dam doua trei ture cu pana, aranjam barbulele pe spate ca pentru o musca uda.
11. Dupa ce incheiem musca dam cu lac pe capul mustei pentru a asigura musca.
Aceasta operatiune se poate face si dupa ce am facut corpul mustei, inainte de fixarea penei, bineinteles dupa asta asteptandu-se putin pentru uscare.
Musca e gata.
Sezonul care vine vreau sa o incerc si cu pana maro, apropo musca e testata pe Somesul Rece la o partida dupa finala din 2010 si a dat rezultate foarte bune 2 ore cat am pescuit cu ea.
Musca asta e bine sa nu lipseasca din penar atunci cand se pescuieste la pastrav.
Am folosit-o si in tandem cu o uscata, ea fiind pe saltatoare si in tandem cu o nimfa fiind la fel pe saltatoare.
Pentru alte modele, iti recomand sa vizitezi galeria mea foto de muste artificiale.
Va salut, va astept cu intrebari.
Pana data viitoare,
cu prietenie
Mihnea
18 Responses to Cum sa faci o musca uda pentru pastrav in 11 pasi simpli