browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pescuit la musca la avat intrun weekend de toamna.Fly fishing in Romania

Posted by on October 27, 2011

Am fost invitat impreuna cu Boris si Andrei la un pescuit pe un rau mic din Timis, de prietenul nostru Virgil. Avea informatii ca sunt ceva avati si stiuci pe acest rau. Nici el nu mai fusese la locul respectiv si ne-am spus ca merita sa incercam, descoperirea unui loc nou de pescuit cu potential fiind foarte placuta dupa cum toti pescarii o stim.
Ne-am trezit de dimineata, lucru atipic pentru noi de cand practicam exclusiv pescuitul la musca. Am ajuns la Virgil in localitatea Buzias si de acolo el ne-a indrumat inca vreo 5 kilometrii pana la locul cu pricina.

 

pescuit la musca - avat la musca

pescuit la musca – avat la musca

Este vorba de un rau mic ce seamana mai degraba cu un canal, acest rau facand in locurile unde coteste locuri mai largi asemanatoare unei balti. Intrunul din acele locuri ne-am oprit si noi sa incercam. Cand am ajuns acolo ne-am luat ragaz de o tigara ca sa urmarim ce se intampla pe apa. Nu dupa mult timp am observat primele rapiri .Ne-am gandit ca este vorba de stiuca sau avat.

Dupa cateva lanseuri Boris, un pescar foarte bun si experimentat a reusit sa agate primul avat.

pescuit la musca - avat la musca

pescuit la musca – avat la musca

 

Dupa acesta a mai agatat unul mai mic.
Boris avea un streamer pe carilg de 10 de tip bunker alb si cu ochi. Am pus si noi ceva asemanator si in curand a venit si la mine primul avat.

pescuit la musca - avat la musca

pescuit la musca – avat la musca

 

Streamerul la care a mers cel mai bine il aveam de la Dan Megan un foarte bun muscar dinTimisoara si era asemanator cu cel al lui Boris. Nu peste mult timp am inceput sa am niste urmariri mai serioase si pana la urma am reusit sa agat un avat mai imbracat, dimenisunile sale fiind foarte bune raportate la rau.

 

pescuit la musca - avat la musca

pescuit la musca – avat la musca

 


Dupa am mai avut cel putin doua urmariri de pesti mari dintre care unul a plecat cu musca :).  Am schimbat cu o musca alba si cu coada neagra si la respectiva am agatat un avat dar a iesit din carilg imediat dupa intepatura. A fost o partida foarte frumoasa si total atipica, semanand cu pescuitul la somon dupa cum a zis Virgil. Noi eram situati pe un mal inalt de aproximativ 4-5 m si de acolo de sus lansam toti unul de langa celalalt, pestii trebuind sa ii aducem undeva in stanga pentru a-i scoate.

Stiucile nu si-au facut simtita prezenta sub nicio forma, poate si din cauza faptului ca afara a fost e vreme destul de buna si desi apa era rece inca era plin de puiet prin apa.

Si o intamplare care m-a pus sa pun la indoiala zicala “musca mare peste mare”. Un clenut de 15 cm a sarit la un streamer pe care eu il concepusem pentru stiuca :)) si s-a intepat.

musca mare .... peste mic

musca mare …. peste mic

In articolele urmatoare o sa ofer bonus, pas cu pas despre mustele cu care am prins eu avati.
Cu prietenie
Mihnea

5 Responses to Pescuit la musca la avat intrun weekend de toamna.Fly fishing in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *