browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pescuit la musca la inceput de sezon

Posted by on May 10, 2011

Pescuit la musca

Fly fishing in Romania

Am fost chemat de prietenii mei Calin si Friz la o partida de pescuit la nimfa pe un rau foarte frumos si foarte drag lor. Nu am stat mult pe ganduri si am acceptat invitatia, desi vremea nu parea sa tina cu pescarii.

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Pot sa spun ca si mie imi este foarte drag acest rau mai ales ca nu este foarte departe de noi ca locatie.

La inceput lucrurile nu aratau prea bine prin prisma faptului ca batea un vand foarte puternic, ceea ce pot sa spun ca ne-a descurajat putin. Eu ma gandeam sincer daca are rost sa imi fac batul. Pana la urma ne-am echipat ne-am ales niste nimfe care banuiam noi ca ar merge in perioada asta, am ridicat cateva pietre si am inceput sa pescuim.

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Calin si Friz au reusit sa pacaleasca primii pastraviori care ne-au adus zambetul pe buze.

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Cateva poze facute rapid, eliberarile si am continuat sa pescuim. Am reusit si eu sa agat unul pe care l-am adus pana la mal si a scapat iar la urmatoarea aruncare am reusit sa scot unul cam de aceeasi marime.

Ne-am oprit intrun loc foarte frumos pentru o poza de grup, chiar locul unde am scos primul pastravior.

Fly fishing in Romania

Fly fishing in Romania

Pe finalul partidei am reusit sa agat unul mai frumos, lucru care ne-a facut sa mergem si mai relaxati acasa, desi am mers prin apa rece peste 4 ore. Densitatea pastravilor este destul de mica, din acest motiv gasindu-i cel mai adesea in bulboane si in locuri mai adanci si foarte rar pe vad. Valea nu este pazita si avand in vedere acest lucru pot spune ca raul se prezinta in conditii foarte bune. Este foarte curat si este o placere sa pescuiesti in zona, din cand in cand mai venind si un pestisor care reprezinta un bonus la un asemenea peisaj.

La partida de care tocmai v-am povestit am prins 9 pesti (cate trei de fiecare), toti pestii au fost eliberati in speranta ca si urmatorii pescari care ii vor prinde ii vor elibera.

A… era sa uit, probabil va intereseaz nimfele la care am prins, ca intotdeaua nu o sa ascund acest lucru, o singura rugaminte as avea, practicati C&R.

Am prins la ureche de iepure si la o nimfa din latex maro inchis cu dubbing negru langa bila tungsten.
Aici va invit sa urmariti un filmulet de la partida.Pana data viitoare salut,
Mihnea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *