Prezentare “Ghidul pescarului la musca incepator”

Posted by on December 13, 2014

Ghidul pescarului la muscă începător – prezentare

Salut dragilor, am revenit cu un articol în care o să încerc să prezint “Ghidul pescarului la muscă începător” pentru a va face o idee cât mai completă despre ce veţi găsi în ghid.

O să încep printr-un material video iar în continuare, am postat câteva capturi din carte cu ajutorul cărora, o să vă faceţi o idee despre modul în care am abordat subiectele din cuprins.

O să vedeţi că de multe ori am intrat destul de mult în detalii şi am încercat ca toate prezentările să fie cât mai clare.

Deoarece cartea este deja în evidenţele Bibliotecii Naţionale a României am încercat să fiu atent la toate detaliile.

Descrierea CIP a Bibliotecii Nationale

Descrierea CIP a Bibliotecii Nationale

După cum v-am mai scris cartea nu ar fi putut apărea fără suportul pescarilor cu care am interacţionat, indiferent dacă interacţiunea a avut loc în viaţa de zi cu zi sau virtual. Vă mulţumesc mult şi câteva nume le-am trecut şi în carte din respect si consideraţie pentru ajutorul oferit. În unele cazuri a fost o singură propoziţie din care am învăţat, o poză văzută pe internet sau discutii şi întrevederi mai lungi.

Pescari coautori

Pescari coautori

Veţi vedea în continuare pagini alese la întâmplare din fiecare capitol şi voi începe cu două pagini din Introducere. Vreau să mai adaug că având deja exemplarele de test am constatat cu bucurie că calitatea imaginilor în carte este foarte bună şi arată identic cu fişierul sursă din care am facut şi capturile ce urmează.

Introducere

Introducere

Introducere

Introducere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După introducere am început cu beţele pentru pescuit la muscă şi am detaliat tot ce ştiu eu despre ele în 12 pagini.

Lansetele pentru pescuit la musca

Lansetele pentru pescuit la musca

Au urmat mulinetele cu alte 12 pagini.

mulinetele pentru pescuitul la musca

mulinetele pentru pescuitul la musca

Mulinetele pentru pescuit la musca

Mulinetele pentru pescuit la musca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După a urmat şnurul cu 28 de pagini în care am inclus şi tipurile de conexiuni pe care le folosesc şi altele pe care le cunosc dar nu le folosesc în mod curent dar le-am testat şi cred în ele.

snurul pentru pescuitul la musca

snurul pentru pescuitul la musca

snurul pentru pescuit la musca

snurul pentru pescuit la musca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au urmat informaţiile legate de backing, leader şi tipet în 18 pagini.

backing

backing

leader

leader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leader

leader

După prezenatrea echipamentului am trecut la muşte cu prezentarea uneltelor şi a materialelelor de care aveţi nevoie la legat şi cu imagini pas cu pas la 16 modele de muşte (4 muşte uscate, 4 muşte ude, 4 nimfe şi 4 streamere).

unelte pentru legarea mustelor

unelte pentru legarea mustelor

unelte pentru legarea mustelor

unelte pentru legarea mustelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

materiale pentru legatul mustelor

materiale pentru legatul mustelor

materiale pentru legatul mustelor

materiale pentru legatul mustelor

 

materiale pentru legatul mustelor

materiale pentru legatul mustelor

cateva cuvinte despre muste

cateva cuvinte despre muste

pas cu pas adams

pas cu pas adams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pas cu pas dear hair caddis

pas cu pas dear hair caddis

pas cu pas musca uda

pas cu pas musca uda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pas cu pas nimfa

pas cu pas nimfa

pas cu pas streamer

pas cu pas streamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După muşte a urmat un capitol despre monturi pentru pescuitul la muscă în 25 de pagini care cuprind text şi imagini sugestive, iar după acesta am scris despre casting de asemenea folosind şi imagini sugestive în 8 pagini. Îi mulţumesc prietenului meu Ştefan Popa pentru ajutorul cu pozele de la casting, el este unul dintre oamenii pe care l-am omis la prezentari dar din fericire suntem ca fraţii şi o sa mă ierte :)).

casting

casting

casting

casting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au urmat capitolele despre accesoriile folosite la pescuit la muscă şi îmbrăcăminte care ocupă un număr de 17 pagini insoţite şi de imagini.

accesoriile

accesoriile

imbracaminte

imbracaminte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În final am vrut să vă impărtăşesc cu voi câteva lecţii pe care le-am primit de la experienţele la pescuit sau la masa de lagat. Capitolul se întinde pe un număr de 6 pagini doar cu text. Vreau să mai adaug că lecţiile nu le-am primit de fiecare dată confortabil, dar după ce mi-am dat seama că am de învăţat chiar şi din întâmplările nasoale am fost bucuros că le-am primit.

lectii

La final am adăugat un capitol despre termenii folosiţi pentru obişnuirea cu vocabularul pentru că o să aveţi nevoie în activtiatea voastră de pescari la muscă artificială.

Vă salut şi vă mulţumesc pentru că îmi citiţi blogul.

P.S. Dacă vă hotărâţi să cumpăraţi cartea, trimiteţi-mi un email la muscar.ro@gmail.com cu subiectul “vreau cartea” si care să conţină adresa de livrare. Preţul cărţii este 69 de ron plus taxa de transport. 

Taxa de transport:

-Prin posta romana cu ramburs – 10 ron.
-Prin posta romana fara ramburs (eu va trimit prin email IBAN-ul pentru efectuarea platii 69+4) – 4 RON
-Prin curier fara ramburs  (eu va trimit prin email IBAN-ul pentru efectuarea platii 69+15) -15 RON
-Prin curier cu ramburs e foarte scump si nu recomand aceasta varianta dar o putem folosi in cazul in care doriti – 25 RON

Mă ocup să realizez un sistem mai simplu de comandă al carţii dar încă nu e finalizat. Vă voi ţine la curent.

Cu prietenie,

Mihnea

Vrei sa incepi sa pescuiesti la musca?

pescuit-la-musca

Introdu numele si adresa de email pentru a primi gratuit mini-ghidul "Tot Ce Ai Nevoie Ca Sa Incepi Sa Pescuiesti La Musca", care te va ajuta sa practici acest spectaculos stil de pescuit.

29 Responses to Prezentare “Ghidul pescarului la musca incepator”

 1. adrian

  se poate cumpara prin internet,?
  ,mersi mult

 2. Radu-Mihai

  Salutare,
  Dupa ce-am vazut mai sus,astept nerabdator “Ghidu”l!

  Am trimis mail cu adresa mea.

  Multumiri anticipate,Mihnea…

  O zi super buna!

 3. Mihnea

  salut Adrian, nu sunt sigur daca am inteles exact, spune-mi te rog, te referi la varianta electronica, sau la modul de plata prin internet si expedierea variantei tiparite?
  Multumesc!

 4. Mihnea

  Salut Radu, multumesc pentru cuvintele frumoase :). Am primit emailul tau si cartea va pleca spre tine. Abia astept sa-mi spui parerea ta dupa ce o sa o parcurgi. Multumesc si o seara super placuta :) !

 5. Doru

  bravo Mihnea !! abea astept sa citesc cartea . Felicitari !

 6. Mihnea

  Multumesc Doru! Maine sunt in Sibiu si ti-o aduc, te salut si abia astept sa ne vedem!

 7. Adi Tomiuc

  E o carte scrisa cu”farmec”! Te prinde imediat si nu-ti mai da drumul…
  Felicitari, Mihnea!

 8. Mihnea

  Adi parerea mea este ca principalii vinovati sunt:
  1. Pescuitul la Musca
  2. Pasiunea ta pentru el
  Dupa vin eu :)), iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
  Craciun Fericit!

 9. Panait Octavian

  Salut ma numesc Octavian si sunt din Targoviste .Asteptam de mult o asemenea carte scrisa de un romanas si va spun cu mana pe inima ca aceasta carte este foarte buna pentru incepatori si nu numai si se mai vede ca e scrisa cu suflet.Anul acesta( cand am inceput sa pescuiesc la musca si sa leg musculite) am inceput sa caut pe internet si cu ceva rezultate dar cu idei confuze.Aceasta carte va da tot ce trebuie sa stie un incepator, chiar si cateva chichite ce numai un avansat le poate sti.Acum am ideile clare si sunt mult mai increzator .Sa nu va mai plictisesc va spun ca puteti sa o cumparati cu incredere merita toti banii si ceva in plus.Pe aceasta cale multumesc lui Mihnea puntru efort si buna vointa.La multi ani tuturor si fire intinse.

 10. Mihnea

  Octavian iti multumesc frumos pentru cuvintele tale frumoase si ma bucur mult ca te-a ajutat ce am scris si ca imi spui in mod direct ca scopul cartii e indeplinit. Respect pentru bunavointa de a-mi scrie acest comentariu.

 11. Panait Octavian

  Placerea e de partea mea.

 12. dinu sandulescu

  FELICITARI, cred ca-i prima de gen in Romania. La mai multe….:)

 13. Mihnea

  MULTUMESC FRUMOS TEDI! :)

 14. Bogdan

  Salut,

  Revin cu cateva impresii despre “ Ghidul pescarului la musca incepator ”, dupa ce am citit o mare parte din el.

  Este o carte foarte ultila oricarui dornic de a pescui cu muste artificiale. Este foarte de accesibil si rapid sa gasesti scris intr-o cartulie informatile de baza de care ai nevoie cand vrei sa te apuci de un lucru nou. Stilul de scris a lui Mihnea mi-a placut intotdeauna, iar ghidul a continuat acelasi stil relaxant si lejer.

  Cine isi va insusi jumatate din ce a scris Mihnea in ghid, cu siguranta se poate considera trecut de nivelul de incepator, nivelul cartii trecand usor peste acest nivel. Binenteles experienta si iesirile pe ape au un rol foarte important in cresterea numarului de capturi, dar asta face parte din alt capitol. Este nevoie de timp si multe iesiri la pescuit pana incepi sa-ti dai seama pe unde se gasesc si pestii.

  In concluzie, este un ghid ” must have ” pentru oricine vrea sa incerce pescuitul cu muste artificiale. Cu siguranta pretul cartii este insignifiant in comparatie cu greselile facute de un novice in achizitionarea echipamentului si a materialelor pentru confectionat muste. Am patit-o si eu, si toti cunoscutii mei. Avem scule si materiale cumparate de pe net, dar nu se pot folosi la pescuitul din zonele noastre. Am aruncat bani doar ca dadeau bine pe monitor, dar nu stiam la ce le putem folosi.

  Recomand sincer pentru cei care vor sa incerce acest stil, iar pentru cei care au trecut de nivelul de incepator va fi o lectura placuta si o incurajare catre Mihnea sa ne scrie si volumul 2, pentru care sper sa nu trebuiasca sa astept inca 3 ani.

  Maxime felicitari Mihnea, cat mai urgent volumul 2!

 15. Mihnea

  Bogdan, LA MULTI ANI! Esti extrem de generos cu mine, ca intotdeauna si iti multumesc foarte mult. Sunt total de acord, ca iesirile pe apa sunt prinicipalul factor de evolutie si de invatare. Parerea mea despre proces e identica cu cea pe care ai expus-o in comentariu si ma bucura mult asta.
  Legat de volumul doi, m-ai facut sa zambesc serios :)), sa stii ca si eu sper sa nu asteptam 3 ani, doar ca as vrea sa ne ofere volumul 2 un pescar cu experienta mult mai mare decat a noastra. Oricum daca observ ca dupa un an nimeni nu s-a incumetat sa ne ofere o continuare, promit ca nu te las 3 ani sa astepti. Iti multumesc pentru comentariul foarte frumos.

 16. Bogdan

  Mihnea, n-ai pentru ce sa-mi multumesti. Este doar rezultatul bunei tale intentii si a efortului tau. Pentru mine nu a fost un efort sa citesc ghidul, chiar dimpotriva mi-a facut si placere si am si ramas cu o mulineta care era trecuta ldeja a capitolul achizitii proaste. De fapt era ca si facuta cadou unui stangaci, bun prieten de-al meu.

  Hai sa povestesc istoria mulinetei. Cu ajutorul ghidului tau nu am mai facut-o cadou ci mi-a ramas mie.

  Deci am comandat in primavara 2014 un bat si o mulineta de aluminiu de la Taimen, fiind novice nu mi-am dat seama ca era pe invers ( adica pe mana stanga ). Am echipat combo-ul cu tot ce trebuie si cand s-a facut vremea frumoasa, directia Strei la clean! Citisem multe pagini si vizionasem si mai multe filmulete despre casting, dar dupa o vreme mi-am dat seama ca se raportau doar la conditii ideale, si inca ceva nu era in regula. Adica fara vant, fara copaci sau burieni in spate, etc… . Pe deasupra mulineta mea incolacea snurul l!!

  Apoi, dupa vreo 2 luni am dat de un muscar, primul pe care l-am intalnit pe Strei si i-am explicat despre functionarea ciudata a mulinetei mele. Cu toate ca era partener apropiat al musca13 sau muscarici, nu mai stiu exact, nu a stiut sa ma rezolve cu mulineta.

  Din fericire m-a rezolvat exact acea persoana caruia i-am dus-o cadou. Nu din cauza ca se pricepea foarte bine ci din cauza ca rasfoise ghidul tau si a vazut ” inversarea sensului la mulinete “. Apoi a fost o joaca de copil. Mulineta de la Taimen fiind o clona din aluminiu a acelei Okuma pe care ai pus-o in ghid.

  Deci pentru mine, ghidul tau si-a scos banii de aproape 3 ori!

  Acum cred ca am citit cam 80-90% din ghid, peste unele capitole am sarit crezand ca le cunosc. Se pare ca exista lucruri despre care te consideri bine informat, dar totusi nu este rau sa citesti si ce mai stiu altii.

  Deci, eu astept nerabdator vol. 2.

  La vara te astept si pe tine sa fi prezent prin Tara Hategului! Avem mult de umblat!

  Cu drag,
  Bogdan.

 17. Mihnea

  Deci, Bogdan m-a uns pe suflet povestea cu mulienta, de urgenta l-am contactat pe prietenul meu care ne-a facut demonstratia si i-am spus povestea :). Cred ca s-a simtit foarte bine. Iti multumesc mult pentru ca ai impartasit-o cu mine.
  Nu stiu daca stii :)) dar se vede clar ca iubesti sa scrii si cum ti-am mai spus si mai demult vad o gramada de asemanari intre noi, imi place mult stilul tau prin urmare.
  Tara Hategului…o sa vin cu cel mai mare drag posibil. Nu sunt nici eu nou in zona aia, dar cu siguranta o sa fiu fascinat daca reusim sa umblam macar un sfert din “mult” :). Din pacate cand am facut o retrospectiva a anului trecut mi-am dat seama ca sunt scufundat pana la gat in agitatia cotidiana de supravietuire si de castig al confortului, ceea ce e foarte foarte nasol. Dar anul asta PROMIT ca ne cunoastem personal, bineinteles doar si cu acordul tau pot sa imi tin promisiunea.
  Te salut si tinem legatura Bogdan!

 18. Bogdan

  Stai linistit Mihnea. Timpul le rezolva pe toate. Cu cat il ajutam si noi mai mult, cu atat le rezolva mai in favoarea noastra. Nimic trainic si intradevar bun nu se obtine fara efort si rabdare.

  Stiu ca ai ceva relatii prin Hunedoara, google spune tot daca sti sa-l intrebi. Te astept sa vi imediat ce se incalzeste vremea si se poate dormi in cabanuta.

  Mulineta cu sensul inversat abia asteapta sa-l cunoasca pe cel ce i-a dat o noua viata si sa-i faca rodajul!

 19. Ciprian

  De unde o cumpar?

 20. Mihnea

  Ciprian, scuze pentru raspunsul intarziat, treimite-mi te rog un email la muscar.ro@gmail.com cu adresa si modalitatea preferata de transport si o voi expedia. La sfarsitul aticolului e detaliata metoda de comanda. Stima, Mihnea!

 21. obiecte de cult

  Lucuri ziditoate si folositoare am aflat pe pagina dumeavoastra.
  Va dorec mult succes in in aceasta lucrare.

 22. Mihnea

  Va multumesc foarte frumos pentru cuvintele recompensatoare :). Stima

 23. Cazare

  Buna, acum am gasit acest articol despre Prezentare Ghidul pescarului
  la musca incepator . Pot spune ca saitul muscar.ro este printre cele mai folositoare
  pagini de pe web-ul romanesc. multa bafta in continuare.

 24. Mihnea

  Mi-e teama ca nu va prea intereseaza pescuitul la musca, nici pe dumneavoastra nici pe Obiectedecult :)).

 25. Marius

  Salut! Intrebare, mai este disponibila?

 26. Mihnea

  Salut Marius, da mai este disponibila :).

 27. COȘTEANU Adrian

  Bună și eu sunt un începător dar începător al pescuitului la muscă și aș dori să achiziționez aceasta carte dacă mai este cu putință sau unde o găsesc , mulțumesc și la cât mai multe capturi.

 28. Mihnea

  Salut Adrian, deocamdata nu am niciun exemplar tiparit, sunt in procesul de a tipari si o sa scriu aici cand sunt disponibile. Deci se rezolva sigur. Te rog sa-mi trimiti un email la muscar.ro@gmail.com cu adresa la care doresti sa ajunga. Stima, Mihnea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*