browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Open Sohodol Gorj – pescuit la musca artificiala – pregatirile

Posted by on May 18, 2011

Concurs de pescuit la musca artificiala

Fly fishing in Romania

In perioada 20-22 mai 2011 va avea loc concursul de pescuit la musca artificiala Open Sohodol Gorj, organizat de clubul Aqua Transilvae din Cluj, Clubul Muscarici din Timisoara si Asociatia “Egreta” din Targu Jiu.

bulboana pe Sohodol

bulboana pe Sohodol

Concursul se va desfasura pe raul Sohodol din judetul Gorj, un rau minunat unde populatia de pastravi indigeni este destul de mare comparativ cu alte ape de munte din tara, acest lucru datorindu-se si faptului ca raul este concesionat de asociatia “Egreta” raul fiind pazit zi de zi chiar si in extrasezon, domnul Tutu Stoica vicepresedinte in asociatia “Egreta” mergand pe apa zilnic. Totusi exista si cateva inconveniente care cel mai probabil vor fi reglate in timp. Unul dintre ele este ca nu se practica Catch&release si din aceasta cauza exemplarele intre 25 si 30 de centimentrii nu sunt foarte multe in comparatie cu cele intre 17-25 cm. La concurs vor puncta pestii de peste 17 cm in urma testarii bonitatii apei de catre organizatori.

bulboana pe Sohodol

bulboana pe Sohodol

Standurile se vor intinde pe o lungime de aproximativ 9 km de la intrarea pe vale si vor avea toate timpurile de locuri de pescuit pe ape de munte. Stilurile ce se pot practica cu succes sunt “la nimfa” si la “uscata” dar in unele cazuri si la streamer.

Concurentii, arbitrii si insotitoarii se vor caza la corturi sau in masinile personale iar tabara va fi amplasata la vechiul camping de pe Sohodol, exceptie facand cativa concurenti care din motive obiective vor alege sa se cazeze la pensiunea Casa Stefanitei, pensiunea situandu-se exact la intrarea pe vale, distanta de la pensiune pana la tabara fiind de aproximativ 4 km.

Numarul de concurenti inscrisi pana la aceasta ora este de 22, fiecare concurent avand responsabilitatea de a aduce cate un arbitru. Numarul de standuri pe care oragnizatorii le-au preagtit este de 36, iar in cazul in care numarul de concurenti va fi mai mic si cam asa arata lucrurile in momentul asta, standurile mai sarace in peste si cele mai greu accesibile vor fi scoase din concurs.

Drumul din Targu Jiu pana pe valea Sohodolului este foarte bun si nu pune probleme, iar distanta este de aproximativ 20 de km pana pe vale.

Concurenti vor veni din mai multe judete din tara lucru imbucurator pentru promovarea zonei in cat mai multe colturi ale tarii.

In foarte multe locuri de pe apa se pot vedea cu usurinta pastravii, malul fiind mai inalt pastravii nu se speria atunci cand ne apropiem sa-i observam.

pastravi la suprafata

pastravi la suprafata

Standurile au fost facute in asa fel incat sa cuprinda cat mai multe tipuri de locuri pentru ca concurentul sa ramana cu o amintire placuta despre acasta apa si de ce nu sa revina in viitor la pescuit aici.

Mai sunt cateva lucruri de pus la punct in acest moment dar avem toate premisele unui concurs reusit avand in vedere calitatea oamenilor care vor participa.

Voi revenii cu amanunte despre cum a iesit concursul si ce s-a prins cat si cu detalii despre castigatori.

Cu stima

Mihnea

4 Responses to Open Sohodol Gorj – pescuit la musca artificiala – pregatirile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *