browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pescuit la musca – Open Craciuneasa – Raul Cibin 24-26 iunie 2011 – Editia I

Posted by on June 28, 2011

Concurs de pescuit la musca artificiala

Fly fishing in Romania

Ideea de a organiza un concurs pe Cibin ne-a venit o data cu intalnirea cu alti prieteni muscari in 22 ian 2011, cand am petrecut frumoase clipe alaturi de ei. (detalii aici)

Am hotarat cu George sa il facem in perioada 24-26.06.2011, si iata ca visul nostru s-a implinit.

Au fost 24 de participanti din toata tara , care speram din tot sufletul ca s-au simtit foarte bine la noi. Concursul se anunta unul foarte dificil, deoarece raul este salbatic, fara carari pe malul apei sau intrari la apa facute de alti pescari.

raul Cibin

raul Cibin

Dupa prima mansa toata lumea vorbea de cat de dificila e apa si ca se impune o alta abordare sau o schimbare a tehnicilor de pescuit, neavand arbitrii am hotarat se ne arbitram noi intre noi, iar mansa sa tina doar 2 ore dupa care 15 min pauza, urmand sa concureze cel care a arbitrat in prima mansa ( 1 pe 2 si 2 pe 1 ).

In urma discutiilor cu George am hotarit sa nu facem mansa sambata dimineata ci numai dupamasa, lucru care s-a dovedit foarte inspirat pentru ca seara ne-am intins la povesti, cantece la chitara si impresii ale mansei ce tocmai trecuse, pana noaptea tarziu.

Sambata, toata lumea era bucuroasa ca nu este mansa de dimineata si o sa trebuiasca sa se trezeasca devreme, asa ca pe la orele 8-9 s-a mancat de dimineata si s-a trecut la proba de casting care a fost deosebit de hazlie si distractiva aceasta fiind castigata de Paul Hanzer, dupa care s-a trecut la proba de fly tying unde s-a hotarat sa se faca un spaider, surpriza constand in faptul ca musca trebuia sa fie legata in mana !! Aveai doar o foarfeca si bobinator, desigur ca a fost o proba foarte disputata castigata pana la urma de Nagy Zoltan.

 

 

 

Dupa superbul ceaun, care a fost laudat de toata lumea, facut de bucatarul nostru Cosmin, a inceput mansa de dupamasa pe o ploaie rece, care a facut ca apa sa se tulbure putin si sa creasca.

In seara ce a urmat prietenul si colegul nostru de echipa Sandu a adus chitara si grupul de muzica folk din care face parte si am cantat piese care aminteau de vremurile tineretii, in fata focului aprins, si chiar daca ne-a prins ora 4 cantand, a doua zi ( diminica) am continuat cu ultima mansa care s-a disputat de la ora 9 dimineata.

La final am tras linie si am adunat fiecare peste prins si am facut clasamentul general desemnand castigatorii Openului Craciuneasa – Raul mare Cibin editia 1, care au fost :

1- Fernando Mihailescu

2- Ilcus Doru

3- Titus Nicoara

Cea mai mare captura castigata de Titus Nicoara cu un pastrav de 24 cm

Care este parerea mea ? ca a fost un concurs superb, care a dat de furca concurentilor, distractie la maxim, mancare foarte multa si foarte buna, bautura arhisuficienta.

Au fost si neajunsuri sau nemultumiri dintre care enumar:

  • cu o saptamana in urma au fost 2 viituri la interval de 5 zile care au maturat raul schimband in anumite locuri albia, ducand pestii departe catre aval
  • ploaia care ne-a udat timp de 2 zile
  • pescari care au spus efectiv ca ne-am batut joc de ei ( din Bucuresti nu dau nume) ca ei nu pescuiesc pe o apa de asta ( probabil doreau ceva asemanator Neajlovului ), care in final au plecat lasandu-ne in ultima mansa fara arbitri
  • un coleg muscar si-a spart baia de ulei problema care pana la urma s-a rezolvat datorita lu George.

Doresc sa aduc multe multumiri echipei noastre care sa ocupat de mancare, servit, spalat vase , pus masa, etc etc etc .

Speram ca la anu sa putem face un concurs unde toata lumea sa fie multumita.

George ai muncit foarte mult si meriti toata lauda si multumirea mea si a celor care au concurat.

Fir intins

Doru Ilcus alias Doru_Sibiu

3 Responses to Pescuit la musca – Open Craciuneasa – Raul Cibin 24-26 iunie 2011 – Editia I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *