Cum sa faci o musca uda pentru pastrav in 11 pasi simpli

Posted by on January 5, 2012

Cum sa faci o musca uda pentru pastrav

Materiale folosite

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

1. Fixam carligul in menghina, in cazul de fata am folosit un carlig mustad clasic de 12. Ceva mai calitative sunt carligele Kamasan B400 care se pot folosi de asemenea la aceasta musca si le gasiti aici: http://shop.dreamfish.ro/index.php?route=product/product&product_id=209&tracking=52dd251263b03

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

2. Atasam ata de baza pe carlig, in cazul de fata am folosit UNI 17/0 si odata cu asta fixam pe carlig si o bucata de ata 8/0 UNI Fire Orange ce ne va ajuta sa formam fundul la musca.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

3. Formam fundul la musca din ata portocalie

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

4. Eliminam surplusul si atasam o bucata de ata galbena pentru corp si o bucata de ata neagra pentru cerclaj (ribbing)

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

5. Cu bucata galbena formam corpul la musca.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

6. Eliminam surplusul si venim dupa cu bucata neagra si cerclam.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

7. Eliminam surplusul dupa care avem deja corpul realizat.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

8. Atasam o pana grizzly. (se poate lucra cu orice pana musca)

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

9. Incepem sa cerclam cu pana.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

10. Dupa ce dam doua trei ture cu pana, aranjam barbulele pe spate ca pentru o musca uda.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav”

11. Dupa ce incheiem musca dam cu lac pe capul mustei pentru a asigura musca.

Aceasta operatiune se poate face si dupa ce am facut corpul mustei, inainte de fixarea penei, bineinteles dupa asta asteptandu-se putin pentru uscare.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

Musca e gata.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

 

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

Sezonul care vine vreau sa o incerc si cu pana maro, apropo musca e testata pe Somesul Rece la o partida dupa finala din 2010 si a dat rezultate foarte bune 2 ore cat am pescuit cu ea.

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

musca uda pentru pastrav

Musca asta e bine sa nu lipseasca din penar atunci cand se pescuieste la pastrav.

Am folosit-o si in tandem cu o uscata, ea fiind pe saltatoare si in tandem cu o nimfa fiind la fel pe saltatoare.

 

Pentru alte modele, iti recomand sa vizitezi galeria mea foto de muste artificiale.

 

Va salut, va astept cu intrebari.

 

Pana data viitoare,

cu prietenie

Mihnea

 

 

18 Responses to Cum sa faci o musca uda pentru pastrav in 11 pasi simpli

  1. Calin

    Buna musca asta. O prins bine atunci :) Cand bagam un “clean” ?

  2. Mihnea

    Salut Calin, bagam oricand doar anunta-ma.

  3. virgil

    foarte buna musca si la clean mie mi-o mers foarte bine pe nera .ma bag si eu la un clean

  4. Doru_Sibiu

    si eu vreau !!!! :)

  5. Doru_Sibiu

    frumos legata !!! mustele ude au rolul principal la clean !!!!

  6. Calin

    Sa dea putin caldura si iesim baieti

  7. Mihnea

    Fratele Doru stie el ce spune cu mustele ude la clean, totusi sunt sigur ca si la pastrav pot sa fie excelente, altfel abia astept sa iesim baieti, Doru chiar daca nu ajung la Cluj ne vedem cat de curand, organizez cu Calin ceva si ne vedem pe vreo apa.

  8. Doru_Sibiu

    asa este !! la pastrav tehnica folosita pentru pescuitul cu muste ude este JUMATATE LA VALE , pescuitul se face de sus in jos. Dupa parerea mea pescuitul cu muste ude este cred cel mai vechi stil !! La 1580 ( cam asa) apare prima carte de pescuit la musca !

  9. Doru_Sibiu

    “…cat de curand, organizez cu Calin ceva si ne vedem….”

    ce ? cand ? unde ?

  10. Mihnea

    Doru in primul rand multumesc ca ne spui una alta si despre istoria pescuitului la musca, in al doilea rand nu stiu inca “ce? cand? unde? ce stiu e ca vreau sa ne vedem pe o apa cand incepe sezonul si nu neaparat la un concurs te salut, esti un prieten deosebit.

  11. pescarul amator

    foarte interesante articolele tale. te deranjeaza daca citez si eu cateva din ele pe blogul meu, daca mentionez si sursa?

  12. Mihnea

    Salut, te rog sa le publici unde doresti atata timp cat mentionezi sursa.Numai bine!
    Ma bucura initiativa ta, ti-am vizitat blogul, contine multe informatii, tine-o tot asa.

  13. Bogdan

    cand incepe sezonul la musca?

  14. George Secareanu

    Am de facut o adaugire. In fotografii imi pare ca ai pus hackle pana de cocos (rooster). De preferat ar fi la mustele ude sa se foloseasca pana de gaina (hen) sau potarniche, iar barbulele sa fie indreptate spre inapoi, nu lasate sa stea infoiate drepte ca la uscate.
    Pana de cocos e mai rigida, nu absoarbe apa si se folosete la uscate, cea de gaina si potarniche are barbulele mai moi, se imbiba foarte usor cu apa, sunt mai flexibile si dau senzatia de miscare in apa.

  15. Mihnea

    Salut si multumesc pentru observatii.
    Am revazut si eu articolul si am vazut ca la pasul 10 spusesem acelasi lucru pe care l-ai semnalat si tu:
    10. Dupa ce dam doua trei ture cu pana, aranjam barbulele pe spate ca pentru o musca uda, imediat fiind o imagine in care se vede ca barbulele sunt orientate inspre spate.
    Referitor la penele folosite ai remarcat corect ca am folosit pana de cocos, eu folosesc potarniche si gaina doar pentru spideri, la musca asta traditionala uda, folosesc cocos si nu dau mai mult de 2-3 ture cu pana si orientand barbulele in spate nu ajunge sa fie musca uscata.
    Prefer sa folosesc pana de cocos la modelul asta pentru ca prima data cand am vazut-o legata era legata cu pana de cocos si pescuind cu ea am avut rezultate foarte bune. Se poate incerca bineinteles si varianta cu penele de care spuneai.

  16. @ady_fly

    Completarile sunt binevenite intotdeuna, ele ajutand pe cei la inceput de drum!
    De aceea cu referire la mustele ude in general: se pot folosi cu succes pene soft (de cocos domestic, de cocos indian, găină, etc.), pe langa inclinarea hackle-ului specifica mustelor ude, barbulele pot fi mai lungi decat corpul mustei. 2-3 ture sunt suficiente!

  17. Mihnea

    Corect Adi! Astazi la ora 18:00 ne intalnim cativa muscari la Bierhouse in Timisoara, poate reusesti sa ajungi. Te salut!

  18. @ady_fly

    Am ratat! Ramane pe altadata! Anunta-ma pe adrian_angler@yahoo.com! As prefera ca in prealabil sa ne intalnim doar noi doi! Oricum multumesc!
    Dupa ce citesti poti sterge acest mesaj!
    Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*