Paraul Berbecuta, doi pescari, catvea ore, douazeci de cleni

Posted by on April 29, 2011

Pescuit la musca

Fly fishing in Romania

Am mers impreuna cu un prieten sambata 26.03.2011, sa vedem daca au inceput clenii sa fie activi, pe un parau numit Berbecuta care de regula in perioada asta a anului este scazut si limpede. Parul in cauza se varsa intrun rau mai mare din Timis, unde este foarte mult peste dar de foarte multe ori este tulbure datorita unor lucrari ce se efectueaza in amonte de locurile pe unde pescuim noi. Totusi faptul ca cele doua comunica, face sa fie peste foarte mult si pe parau.

clean

clean

Exista acolo mai multe tipuri de locuri de la zone pline cu vegetatie la zone cu plaja si fara vegetatie.

plaja

plaja

loc cu vegetatie

In jurul orei 11 a venit si primul clean.

clean la musca

Prietenul meu Andrei care era la prima partida de pescuit la musca a debutat si el cu un clean destul de frumos pentru luna martie:)

primul clean

Clenii au inceput sa mearga din ce in ce mai bine odata cu incalzirea apei.

captura

Au venit si unii mai imbracati

captura clean

captura clean

Probabil va intrebati cum arata musca care le-a placut in ziua respectiva si ce stil de pescuit am abordat. Chiar daca nu va intrebati va spun ca am folosit musca uda din imaginea alaturata, deci stilul de pescuit a fost la uda.

musca de kkt

musca de kkt

Clenii in general au fost de dimensiunea celui din imaginea de mai jos, nu au fost mari dar ne-au asigurat distractia cu varf si indesat. Ca si numar am prins in total aproximativ 20 de bucati, bineinteles toti intorcandu-se nevatamati in mediul lor.

clean

clean

Consider partida un succes mai ales ca Andrei care era la prima partida la musca, a prins si el destui cleni incat sa ii placa din ce in ce mai mult pescuitul la musca.

Concluziile partidei au fost ca, atata timp cat apa este in proces de incalzire, pestii incep sa se puna in miscare si sa caute hrana. Altfel musca uda este singura in aceasta perioada care poate sa ofere satisfactii, e posibil ca si nimfa insa noi de data asta nu am incercat cu nimfe.

Avand in vedere ca partida a fost in luna martie asteptarile noastre nu erau prea mari, totusi clenii nu ne-au dezamagit

Vom reveni si cu alte povestiri de pe malurile raurilor si nu uitati, partenerul de distractie adica pestele, merita sa se intoarca in mediul sau nevatamat.

Cu prietenie,

Mihnea

 

2 Responses to Paraul Berbecuta, doi pescari, catvea ore, douazeci de cleni

  1. Florin Ghimisliu

    salut, felicitari pentru blog; am vizitat in viteza si pe cele ale prietenilor. ma bucur ca ati inceput o actiune comuna, cand esti singur, merge mai greu. dar cu informatiile din ziua de azi, nu mai sunt nici un fel de probleme, trebuie doar sa practici, sa te straduiesti, si in rest, pe cat poti de mult, sa protejezi natura, pestii si tot ce iti place, pentru a mai avea si altii ce sa admire din acest sport frumos, cu varga si snurul de musca.
    cel mai tare mi-a placut musca de kkt :)) tare tare de tot prezentarea, multi chiar asta cred, necunoscandu-ne domeniul de hobby si pasiune, ca folosim muste de kkt :)). in fond, nici nu e cazul sa ne inteleaga, fiecare cu hobby-ul lui, iar noi…pescuim la musca artificiala. musca asta, ca e de kko, de kkt sau din fulgi si pene, aratand ca una reala sau nu, e ceea ce ne face pe noi sa iesim si sa pescuim, sa aprofundam si sa luptam cu cei care nu ne inteleg actiunile si placerea. fara musca, pescuitul ar ramane un pescuit simplu, ca cel la cubulet de mamaliga, sau la viermush, dar musca nu ne lasa deloc in pace, ea ne aprinde pasiunea si ne face sa o vedem ca pe ceva foarte interesant, ne face sa incercam sa credem ca pentru moment, am dovedit natura, caci conceptul de a folosi muste este ceva rational inclus genetic omului, din cele mai vechi timpuri, altfel nu ar face din noi persoane atat de interesate si interesante in acelasi timp. iar cei care nu practica, atata timp cat nu ne deranjeaza, pot face ce doresc, dar daca vreodata au o placere catusi de mica pentru ce facem noi, sa-i primim si pe ei in mica noastra comunitate, care mereu va fi mica, fiindca asa a fost si va fi pescuitul asta, unul elitist, care e clar ca nu este pentru toti, fiindca putini inteleg de ce ne face atata placere sa cheltuim timp, efort si bani pentru a rata un pui de pastrav ori lipan, in defavoarea confortului oferit de o balta cu plata burdusita cu caras ori ciortan…de….musca asta de kkt, e mai profunda decat credem, poate ca ar trebui sa facem un studiu si sa ne monitorizam tensiunea cand vine vorba despre pescuit la musca…fir intins baieti!

  2. admin

    Ghimi iti multumesc frumos pentru aprecieri, este foarte la sentiment ce spui tu acolo, pentru mine este o miza sa atragem cat mai multi oameni in acest stil de pescuit minunat (sincer pentru mine e mult mai mult decat un simplu pescuit, sunt sigur ca si pentru tine avand in vedere eforturile care le faci pentru a-l promova.
    Te salut si ma bucur ca ai vizitat blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*