browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Paraul Berbecuta, doi pescari, catvea ore, douazeci de cleni

Posted by on April 29, 2011

Pescuit la musca

Fly fishing in Romania

Am mers impreuna cu un prieten sambata 26.03.2011, sa vedem daca au inceput clenii sa fie activi, pe un parau numit Berbecuta care de regula in perioada asta a anului este scazut si limpede. Parul in cauza se varsa intrun rau mai mare din Timis, unde este foarte mult peste dar de foarte multe ori este tulbure datorita unor lucrari ce se efectueaza in amonte de locurile pe unde pescuim noi. Totusi faptul ca cele doua comunica, face sa fie peste foarte mult si pe parau.

clean

clean

Exista acolo mai multe tipuri de locuri de la zone pline cu vegetatie la zone cu plaja si fara vegetatie.

plaja

plaja

loc cu vegetatie

In jurul orei 11 a venit si primul clean.

clean la musca

Prietenul meu Andrei care era la prima partida de pescuit la musca a debutat si el cu un clean destul de frumos pentru luna martie:)

primul clean

Clenii au inceput sa mearga din ce in ce mai bine odata cu incalzirea apei.

captura

Au venit si unii mai imbracati

captura clean

captura clean

Probabil va intrebati cum arata musca care le-a placut in ziua respectiva si ce stil de pescuit am abordat. Chiar daca nu va intrebati va spun ca am folosit musca uda din imaginea alaturata, deci stilul de pescuit a fost la uda.

musca de kkt

musca de kkt

Clenii in general au fost de dimensiunea celui din imaginea de mai jos, nu au fost mari dar ne-au asigurat distractia cu varf si indesat. Ca si numar am prins in total aproximativ 20 de bucati, bineinteles toti intorcandu-se nevatamati in mediul lor.

clean

clean

Consider partida un succes mai ales ca Andrei care era la prima partida la musca, a prins si el destui cleni incat sa ii placa din ce in ce mai mult pescuitul la musca.

Concluziile partidei au fost ca, atata timp cat apa este in proces de incalzire, pestii incep sa se puna in miscare si sa caute hrana. Altfel musca uda este singura in aceasta perioada care poate sa ofere satisfactii, e posibil ca si nimfa insa noi de data asta nu am incercat cu nimfe.

Avand in vedere ca partida a fost in luna martie asteptarile noastre nu erau prea mari, totusi clenii nu ne-au dezamagit

Vom reveni si cu alte povestiri de pe malurile raurilor si nu uitati, partenerul de distractie adica pestele, merita sa se intoarca in mediul sau nevatamat.

Cu prietenie,

Mihnea

 

2 Responses to Paraul Berbecuta, doi pescari, catvea ore, douazeci de cleni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *