browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Unde dai….Si unde sare? …. marlita

Posted by on May 5, 2011

Pescuit la musca

Dupa o partida foarte reusita la clean avuta cu o zi inainte am hotarat din nou impreuna cu prietenul meu Andrei sa iesim in natura la o partida de pescuit la musca.

De data asta vremea era ceva mai rece, deasemenea nu am putut pleca mai devreme de ora 15, prin urmare ne-am hotarat sa mergem undeva mai aproape.

marlita

marlita

Am ales un canal care trece pe langa Timisoara unde stiam ca se pot prinde ceva rosioare. Ideea de baza a iesirii era totusi sa facem ceva casting si sa nu stam in casa.

canalul cu rosioare

canalul cu rosioare

Ajunsi acolo am facut monturile cu niste muste ude mici dar nu am avut nicio prezentare timp de aproximativ 2 ore. Am inecput sa cautam solutii de rezerva, incepusem sa ne gandim chiar la varianta de a pleca in alt loc dar ne-am dat seama ca nu prea avem timp pentru asta.

Dupa ce am hotarat ca mai ramanem acolo am observat in apa niste marlite. Am schimbat pe un streamer mic pe carlig de 8 si am stat la panda de-a dreptul.

La un moment dat am vazut o marlita care trecea prin fata mea pe fundul apei. Am lansat in asa fel incat marlita sa se intalneasca cu streamerul, iar cand streamerul a ajuns in dreptul ei, nu a stat pe ganduri. A fost o experienta foarte interesanta sa vad atacul chiar la 3 metri de mine. Sansa a facut sa nu-mi taie nici firul de 0.2 cu care era legat streamerul.

marlita

marlita

Streamerul se poate vedea in poza de mai sus si este facut pe un carlig de 8 mustad, marabou galben in coada cu cateva fire de spectra flash, corpul din dubbing spectra, un hackle negru si ochi din tungsten.

Peste putin timp a venit si replica de la Andrei care m-a bucurat foarte tare. A reusit sa prinda singura rosioara din ziua respectiva, incercase si el cu streamer dar nu a avut niciun atac.

rosioara

rosioara

Actiune nu am avut asa multa ca in ziua precedenta, dar premiera a fost si pentru mine specia prinsa cat si pentru Andrei asa ca pana la urma partida a avut  si parti bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *