browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Trei rauri si un lac pe care am pescuit la musca in vacanta

Posted by on August 16, 2011

Pescuit la musca

Din 4 august pana pe 15 am avut cateva zile libere si conjunctura a facut, sa pot merge la pescuit destul de des in perioada asta. Am fost la pastrav, lipan, clean pe rau si clean pe lac. Judetul unde am pescuit in perioada asta a fost Hunedoara.

Am fost pe trei rauri (Cerna aval de lacul Cincis, Cerna amonte de lacul Cincis, Orastie si Lacul Cincis)

Raul Cerna aval de lacul Cincis nu este un rau unde sa mergi sa ai atacuri dupa atacuri, acest rau este un rau unde ai sanse sa prinzi exemplare capitale, da, stiu ca suna cam pompos dar stiu din surse sigure ca s-a luat indigen peste kilogram, iar faptul ca tot timpul vad localnicii cu voblerele in diferite locuri pe rau ma face sa cred ca nu sunt “povesti.

Personal am prins anul trecut un pastrav de 31 cm la nimfa iar anul acesta unul cam de aceeasi lungime si mult mai lat. Am avut si o ruptura, am si vazut pestele il estimez la 40 de cm.

Problema este ca in zona nu exista notiunea de “prinde si elibereaza” pe acel rau din cate am vazut eu, totusi natura isi face treaba, raul avand doi afluenti care probabil alimenteaza raul cu pastravi. O alta mare problema este ca sunt foarte multe agataturi in sensul ca pe fundul apei gasesti foarte multe gunoaie si haine. (totusi asta s-ar putea sa fie cea mai mare sansa a pestilor:D)

Exista locuri cu apa de 2 m unde cum dai cu o nimfa se agata si nu ai cum sa nu lasi nimfa acolo.

Cred ca din fericire cam asta e sansa pestilor acolo, sunt locuri unde nu ai cum sa pescuiest,  locuri cu apa foarte adanca desi raul este destul de ingust. Pentru mine este o provocare ca tot timpul cat sunt in zona sa merg sa incerc cele 4-5 locuri unde stiu ca trebuie sa fie ceva in speranta capturii record.

Arma principala pe raul respectiv este rabdarea, iar in cazul in care ai atac trebuie sa stii ca sunt sanse mari sa  ai o captura frumoasa, asta e imbucurator:).

O singura nimfa pot sa spun ca a functionat la mine, nimfa cu bila de 3, carlig caddis de 12, dubbing amestecat verde spectra cu cdc dubbing olive iar in capat dubbing spectra verde inchis si cu putin cdc la coada.

Pe sub pietre era plin de lipitori mici olive inchis.

Din pacate nu am avut aparat ca sa surprind cateva imagini de acolo dar promit sa ma revansez.

Cerna amonte de lacul Cincis, este un rau clasic pentru lipani, lipanul fiind si specia predominanta, eu pescuind dupa clean :D, cleanul fiind de asemenea o specie prezenta in rau.

Am pescuit doua zile la rand, prima zi cam 3 ore a doua zi inca vreo 5 ore si am ajuns la concluzia ca nu sunt foarte multi pesti dar nici pe cale de dsiparitie nu sunt, din pacate talia lipanilor este foarte mica. Nu am prins lipan mai mare de 24 de cm iar cel mai mic chiar daca pare incredibil era de aproximativ 5 cm, o frumusete de alevin. Bineinteles ca toti lipanii au fost eliberati.

Este un rau care merita pescuit in cazul in care sunteti in zona, parerea mea ca nu merita vizitat de la sute de kilometrii, neoferind decat satisfactia prinderii lipanilor de mici dimensiuni dupa cum am spus.

Spre surprinderea mea nu nimfele mici au fost cele care au mers, in general nimfe pe carlige de 12 si 14.

Si eu si prietenul meu Andrei am ratat cate un exemplar estimat la 30 + dar stiti cum e cu estimarea in apa, e posibil sa fi fost si mai mic si mai mare.

Spre surprinderea noastra au mers pippin caddisurile si cum ne asteptam au mers si variatiile de pheasant tail.

Cred ca fata de anul trecut bonitatea apei a scazut avand ocazia si anul trecut sa pescuiesc de cateva ori in zona.

Lacul Cincis

cincisAm debutat la pescuitul la musca din barca, aveam intentia sa incerc acest stil vacanta asta si am reusit.

M-am intalnit cu prietenul meu din Targu jiu, Cristian Tarvuica pe lacul Cincis, el venise cu un grup de prieteni la agrement iar eu fiind in Hunedoara le-am facut o vizita in grupul respectiv fiind si alti doi foarte buni prieteni pe care vroiam sa-i intalnesc.

Cristi venise pregatit cu o barca din material dur in care nu iti faceai niciun fel deTrei  grija.

Am iesit pe apa nepescuind niciodata pana in momentul respectiv la musca din barca.

Am urmat “invataturile” de pe raul Timis si am vaslit direct pana la malurile inaccesibile lansand cat mai aproape de mal si recuperand “pompat” mustele ude.

Am avut capturi insa nu de dimenisunile sperate de mine, cred ca cel mai mare aproximativ 30 de cm. Oricum este o experienta foarte frumoasa si din nou mustele de tip black zulu si variatiile ei nu au dat gres 🙂

Este destul de greu de pescuit din barca totusi, in cazul in care pescarul trebuie sa se ocupe si de vaslit si pozitionarea barcii. Castingul bun este esential pozitia fiind putin mai dificila de lansat. Oricum satisfactia e maxima si recomand stilul cu caldura.

Echipamentul a fost cel clasic neavand fire scufundatoare.

Mustele iarasi au fost mustele ude clasice de clean.

Astept cu nerabdare urmatoarea partida de pescuit pe lac, este ceva nou si ca orice noutate in materie de pescuit merita.

Despre raul Orastie nu o sa detaliez prea mult deoarece am pescuit foarte putin si nu am putut sa-mi fac o idee foarte exacta. Accesul la rau este destul de bun si parca totusi raul mai are ceva lipani si pastravi, preietenul meu Andrei avand niste drilluri frumoase folosind un pippin caddis tinselat cu albastru.

Atat deocamdata, am scris cateva cuvinte care nu au pretentia ca sunt litera de lege in locurile respective ci doar fac parte din experienta proprie.

Va salut, numai bine

Mihnea

P.S. O sa revin cu articole cu poze cat mai curand.

 

4 Responses to Trei rauri si un lac pe care am pescuit la musca in vacanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *