2013 – Anul asta ne ocupam de incepatori

Posted by on January 8, 2013

Pentru ca cel mai important in orice activitate sau in orice sport este consider eu, suflul nou, m-am decis ca in continuare sa revin cu articole pe muscar.ro pentru incepatori.

incepatori la musca artificiala

incepatori la musca artificiala

De ce continui sa fac asta?Pentru ca stiu cat de multe obstacole am intampinat si eu la inceput si vreau ca celor care incep sa pescuiasca la musca artificiala sa le fie mai usor.

Este foarte important ca greutatile intampinate sa fie depasite deoarece asta face diferenta intre un membru al comunitatii de pescuit la musca in Romania si un pescar care a incercat sa adopte stilul asta dar i s-a parut prea complicat si a renuntat.

Bininteles ca nimic nu este foarte complicat, doar trebuie putina perseverenta si de asemenea niste rezultate ajuta la inceput, pe parcurs rezultatele vor fi din ce in ce mai bune.

Dorinta mea este sa scriu cel putin un articol pe saptamana.

Mi-ar face mare placere si un mare bine pescarilor la musca incepatori, daca pescarii consacrati si-ar mai da cu parerea la articole in scopul imbunatatirii informatiilor.Bineinteles ca exista pescari extraordinari la noi in tara pe care din fericire pe unii ii si cunosc si avem mare nevoie de parerea lor aici.

Faptul ca eu scriu articole nu inseamna ca ma consider la un nivel foarte ridicat in acest stil de pescuit, ci doar ca vreau sa impartasesc pasii prin care am trecut si cum am ajuns sa iubesc din ce in ce mai mult acest stil de pescuit si sa am si rezultate satisfacatoare.

Asa ca dragi incepatori la pescuitul la musca fiti pe pozitii, urmeaza cateva articole pe care sper sa le gasiti interesante si utile.

Cu stima

Mihnea

 

 

9 Responses to 2013 – Anul asta ne ocupam de incepatori

 1. juventinu88

  Frumos Mihnea. That’s the way!!

 2. frasinlucian

  tare bine mi-ar prinde niste informatii de baza, ca nu gasesc nici unde o carte sa ma documentez

 3. George Secareanu

  Multumim! Pana la dezghet ne documentam, iar cand o sa le stim pe toate in teorie ne va lovi practica asa cum stie ea mai bine! :)

 4. Mihnea

  Salut George, cu mare placere, practica e singura care ne invata :) cu documentatia incrcam sa nu fim asa de surprinsi de practica.

 5. Doru

  Nu conteaza daca esti incepator sau avansat in totdeauna ai de invatat !!
  Ca la orice sport totul se invata prin repetitie si multa rabdare cu tine insuti !!, si daca ai reusit sa prinzi un peste elibereazal!!, toti muscarii iubesc si respecta natura si mai ales pestii .

 6. Mihnea

  Asa e Doru, repetitie repetitie si respect pentru natura.

 7. Bogdan

  vreau sa incep sa pescuiesc la musca dar inca nu m-am hotarat ce bat si echipament sa imi iau……de ex.: vreau sa pescuiesc pe un rau de 2-3m latime plin de pastrav si clean, dar am si un lac in apropiere ( http://www.youtube.com/watch?v=qybKYrezbGQ ) ar trebui sa imi iau 2 lansete? .Ce bat ,mulineta si fir ar trebui sa imi iau?

 8. Daniel

  Salutare! As vrea si eu sa ma apuc de muscarit, acum practic spinningul si sunt in al doilea an, da rezultate. Nu am un buget prea mare pentru inceput, deci daca puteti sa imi aratati si niste lansete de fibra de sticla (am citit un pic si cica ar fi mai ieftine si mai bune).

 9. Mihnea

  @Bogdan daca poti sa cumperi doua lansete ar fi perfect, una de lungime, 7.6 picioare (feet)sau 8 picioare (feet), iar clasa sa fie #4 sau #3 si pentru lac una de clasa 5 si 9 feet.
  La mulinete super convenabila ca pret calitate este okuma slv.
  @Daniel, nu am folosit bete din fibra de sticla, dar sigur sunt mai grele si pentru asta nu le recomand, totusi stiu ca sunt cativa muscari care folosesc si spun ca sunt super faine de pescuit, asa ca daca ai ocazia sa ti una in mana si sa o testezi ar fi cel mai bine, o sa sti in prima secunda de cand iei batul in mana daca iti place sa nu;) cred ca sti asta de la spinning. Pentru inceput si buget redus, poti linistit sa cumperi un bat baracuda din ala rosu, clsa 4/5 si lungime 9 feet si o mulineta okuma slv, ajungi cam pe la 280 pentru amandoua si mai trebuie un snur, poti sa iei un vision attack si mai dai si pe ala cam 70 de ron, mai ramane sa te descurci cu mustele si cu leaderul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*